Alla intressen
iFokus
Annons:
Etiketterspådomarförutsägelser
Läst 21380 ggr
Choklad
7/24/09, 3:33 PM

Konsten att spå i kaffesump

Ur en kaffepanna med sump slår man först bort allt tunnflytande så att endast själva sumpen återstår. Därpå fyller man på rent vatten, så mycket att vattnet står en aning över kaffesumpen. Sätt så kaffepannan över elden och låt vattnet och sumpen värmas så att den senare upplandas med vattnet. När så skett rör man om i kaffepannan eller skakar den ordentligt och häller genom pipen upp sumpen på en ren och torr, vit flat tallrik.

Det är mycket viktigt att tallriken är riktigt torr, ty annars förstöres möjligheterna till riklig figurbildning.

Tallriken ska fyllas till ungefär hälften med kaffesumpen och därefter skakar man tallriken så försiktigt som möjligt åt alla sidor. Ju längre man skakar desto bättre. Så slår man förssiktigt av allt som flyter, så att endast rena kaffesumpen återstår. Denna har nu bildat alla möjliga figurer på tallriken och det är dem man skall spå efter. Dessa figurers betydelse förklaras sålunda;

A; Linjerna

Linjer, långa eller korta, enkla eller mångdubbla,brukar förespå en lycklig ålderdom. Om det endast är ett ringa antal linjer kan man förutsäga ett bekvämt liv och måttlig förmögenhet.

En rak linje, fri från figurer, kallas väg och betyder en lång resa. Resans långvarighet står i direkt proportion till "vägens" längd. Är linjen alldeles ren betyder detta att resan blir trevlig, men ser man små punkter eller streck på densamma blir det besvärligheter. Går "vägen" slutligen genom tallrikens mittpunkt betyder detta att resan kommer att sträckas till utlandet.

B: Fyrkanter, vinklar, rundlar m.m

Om man vid en överblick av tallriken i sin helhet konstanterar att de runda figurerna överväger över fyrkanter, trianglar och andra figurer betyder detta att vederbörande kommer att få en penningsumma. Endast ett fåtal rundlar i tallriken tyder på motgångar i affärerna.

Om man i en rundel kan urskilja punkter, tyder detta på att man kommer att få ett barn. En gosse förutsätter då att rundeln är perfekt cirkelrund, under det att en mera ojämn figur förutspår ett flickebarn.

Ett pärlband av cirklar tyder på hinder i kärlek, men om pärlbandet avslutas med en triangel visar detta att hindren komma att undanröjas och ens önskningar gå i uppfyllelse.

Ett flertal tydligt framträdande ovaler tyder på framgång i affärerna, under det att framgång i kärlek förutsäges av kantiga rutor. Fyrkanter i allmänhet förutsäga obehag.

En avlång stor fyrkant tyder på osämja i hemmet och är en sådan fyrkant omgiven av kors eller vinklar tyder detta på att den man älskar är otrogen.En månghörnig figur förutspår ett lyckligt giftermål.

En triangel betyder att man får ett hedrande uppdrag. Tre trianglar på något avstånd från varandra är ett nycket gott tecken. Trianglar i allmänhet tyda på förmåner i livet. Är det ett mindre antal tyder detta på att man blir ärad, men äro de många får man mycket pengar.

C: Kors och kronor.

Upptäcker man ett enda kors mitt bland figurerna på tallriken tyder detta på en stilla död i en avlägsen framtid, tre kors däremot betyder hedersbevisning. Om det vimlar av kors i kaffesumpen tyder detta på att man framför sig har en syndare som kommer att omvända sig  på ålderdomen.

Det förekommer ibland att korsen bilda en krona, vilket betyder utmärkelse.

D : Djurfigurer, husgeråd, etc.

Bilden av ett fyrfota djur förutspår i allmänhet bekymmer, en fågel förutspår snabb framgång och lycka och fiskar betyder bjudning. Ormar eller andra kräldjur spår komplotter, som man blott genom klokhet och list lyckas avvärja.

Ett bord med flera personer betyder att man kommer inför rätta. Lyckligast är det om man kan urskilja ett Z i närheten av bordet, ty det tyder på bröllop. Bilden av en kista tyder på att man snart har att vänta brev med viktiga underrättelser. Ett hjul är ett tecken på att någon angenäm händelse står för dörren.

Det finns mycket mer men nu orkar jag inte skriva mer…

Om du inte vill att detta inläget ska vara här så ta bort det Pernilla

Kom bara ihåg nu när ni läser detta att allt står i betraktarens öga, dvs var och en tolkar på sitt sätt

Detta är skrivet ur Sibyllans spådomsbok från år 1953, ett litet häfte..

Om ni vill att jag ska fortsätta att skriva resten senare så gör jag det.

Vänligen

Laila

U R us

Annons:
powderpuff
7/24/09, 9:24 PM
#1

det ska jag prova en gång. Väldigt intressant läsningSkrattande

Tack

Jag saknar dig. De går aldrig över. De gör bara mindre ont ibland...

Min blogg, "Sockerblomman"

 

Choklad
7/25/09, 1:02 AM
#2

Det är roligt att jämföra gamla tiders magi med dessa nya som kommit nu. Man behöver ju inte tvunget ha kaffesump, det går lika bra med sand eller stearin som man smälter och sedan häller i vatten och ser vad det blir för mönster..sedan kan man studera eldflammorna…röken..indianerna kunde ju signalera sinsemellan med hjälp av röken från elden, har glömt vad det heter nu. Vatten kan man spå i..det är så roligt detta.

U R us

aangeleyes
10/20/09, 2:54 PM
#3

hehe ska testa det på en gång får se hur det går :P haha

Choklad
10/20/09, 3:13 PM
#4

# 3 Lycka till! Skrattande

Berätta gärna hur det gick…

det finns en grej till som man kan göra om man vill skrämmas lite, med tanke nu på Haloween..

Man ställer en fråga; om "var finns" och namnet på en person som man vill veta var den befinner sig just nu, och om man vill ha lite spänning så kan man ju ta någon som är över på sidan och se om den personen står bredvid….Flört

Man kan ta och tända en tändsticka och hålla den rakt upp och låta den brinna ner, men inte röra på den, (bara om den vill sluta brinna , men var noga med att hålla den exakt som från början när den tändes) och när den brunnit ner, så brukar kolstumpen som är kvar böja sig åt ett håll.Då visar kolstumpen var personen finns, bara att se efter…man kan ju utveckla detta lite och göra som med en pendel, Ja för höger Nej för vänster, Vet ej för rakt upp..(t.ex)

Tänk bara på att vara varsam med elden…

U R us

aangeleyes
10/20/09, 3:20 PM
#5

#4testade nyss vet inte riktigt hur jag ska tolka allt vet inte om ja gjorde rätt men det var en massa prickar i hela tallriken och en cirkel och en avlång fyrkant som formades till en snigel sen var det en oval ojämn cirkel :S läste emellanåt vad du hade skrivit och dess betydelser.

får testa det där med tändstickan en annan gång :D

Upp till toppen
Annons: